20 Şubat 2013 Çarşamba

HABERTÜRK: HADİSE ÇİRKİN HABERİ


Habertürk gazetesi magazin servisinin bugün yaptığı "Hadise" haberi, kadının aşağılanmasından, ırkçılığa kadar bir dizi rezalet insanlık ayıbını içinde barındıran ifadelerle dolu.

Habertürk gazetesinden Zafer Akbaş bugün şarkıcı hadise ile ilgili bir habere imza attı. Haber esas olarak Hadise'nin göğüs operasyonu geçireceğine dair magazinel bir dedikoduyu içeriyor.

Ancak haberde kullanılan ifadeler tam bir skandal. Magazin servislerinin kadın vücudunu teşhirden, özel hayata saygısızlığa kadar bir dizi etik dışı davranışı artık kanıksandı. Ek olarak bu seferki haberde kadınların aşağılanmasından, ırkçılığa kadar bir dizi suç aynı anda işlenmiş.

Zafer Akbaş haberinde şu ifadelere yer veriyor:


Göğüslere neşter

Geçen yıl kalın baldırları nedeniyle bacakları futbolcu Roberto Carlos'a benzetildiği için hırs yapıp zayıflayan Hadise'nin şimdi de göğüsleri hedef tahtasında. Aşırı zayıfladığı için göğüsleri küçülen güzel popçu, sanal alemde, "Memeleri Afrika yerlisi, yaşı geçmiş kadınların memelerine benzeyen şarkıcı" diye alay konusu olunca operasyon kararı aldı. Hadise, önümüzdeki dönemde küçük bir operasyonla göğüslerini toplatacak.

Haberde, hakaret içeren kısmın "sanal alemde konuşuluyor" denilerek verilmesi ile olası bir eleştirinin de önünün kapatılmaya çalışıldığı anlaşılıyor. Bunlar sanal alemde konuşuluyor mu gerçekten orası ayrı bir tartışma ancak sanal alemde konuşulanları seçip haber yapmak ve kamuoyuna açmak kesin olarak muhabir ve gazetenin sorumluluğunda.

Zira sanal alemde her konuşulan haberlerde kullanılsaydı olabilecekleri tahmin etmek güç değil.