3 Mart 2013 Pazar

MECLİS'DE HADİSE TARTIŞMASI ÇIKTI


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın olmadığı toplantıyı Bağımsız Meclis üyesi Lokman Fazla yönetti. Oldukça sakin başlayan meclis toplantısı, muhtarlara 250 lira nakdi yardım yapılmasına yönelik istekle gerildi. Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur’un yazılı başvurusu, AK Parti grubunca yetersiz bulunup aynı konuda ikinci bir önerge gündeme getirilce ortalık karıştı.

Yaklaşık bir saat boyunca AK Parti ve CHP grubu karşılıklı olarak birbirine ‘bu işi siyaset malzemesi yapmayalım’ diye diye tartışmaktan geri durmadı. Söz alan meclis üyelerinin kendilerini ifade edemediklerini düşünüp ikinci, hatta üçüncü tur konuşmalarının ardından AK Parti grubunun vermek istadiği önerge oy çokluğuyla reddedildi. Fakat tartışma yine bitmedi. Bu kez de oylamada ‘tereddüt’ yaşandığı gerekçesiyle eller tek tek sayılarak tekrar oylama yapıldı. Oylama sonucunda önerge 9 kabule karşı 18 oyla reddedildi.



BAŞKAN YARDIMCISI NEDEN YALAN SÖYLÜYOR!
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan geçen mecliste gündeme getirip sorduğu ‘temizlik işleri ihalesini’ tekrar gündeme taşıdı. Arslan ‘Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Yaşar’ı hedef alan konuşmasında ‘Ali Yaşar’ı kınıyorum. Kasım ayında yapılması gereken ihalenin ödeneğin onaylaması olmadığı için yapılmadığını söylemiş. Bu ihalenin yapılması için ödeneğin onaylanmasına gerek yok. Bu onun meclise söylediği ikinci yalanı oldu’ sözleriyle sürce tepki gösterdi. Aynı zamanda avukat olan CHP’li Meclis üyesi Ali Hıdır Uludağ ‘bir bürokratın yalancı olarak nitelendirilmesinin hukuki olarak sakıncalı olduğu uyarısında bulundu’. Mustafa Arslan ise ‘Buca’nın resmi nüfusu 446 bin. Denizli merkezin nüfusu ise 553 bin. Denizli Belediyesi aynı dönemde 12 milyon liraya temizlik işleri ihalesi yaparken Buca Belediyesi nasıl olur da 18 milyon liraya temizlik işleri ihalesi yapabiliyor’ diye sordu. Arslan yazılı olarak cevaplanması istemiyle ‘sorumsuz davranan yetkililer hakkında başkanlık makamı tarafından işlem yapılıp yapılmayacağını ve bu kişler hakkında başka kurumlar tarafından açılmış inceleme ve soruşturma olup olmadığını sordu.


HADİSE’YE HARCANAN PARA 200 BİN LİRADAN FAZLA
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan Belediyenin düzenlediği Hadise konserine harcanan paranın 200 bin liradan fazla olduğunu belirterek, ‘aynı dönemde sosyal yardım olarak yapılan para miktarının toplam 199 bin küsur’ olduğunu hatırlattı. Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya söz alarak ‘Hadise’yi bir başka yer 100’e getirmiş de biz mi pahalıya mal etmişiz. O gece orda 30 bin Bucalı eğlendi. Sosyal hizmetler konusunda yasal çerçeve içinde bize gelip de yardım almayan hiç kimse yok’ diyerek Arslan’a tepkl gösterdi. ‘Biz Hadise’yi daha pahalı getirdiniz, başkası ucuza getirmiş’ şeklinde bir söylemimiz yok diyen Arslan ‘anlayış meselesi, biz sadece tanıtımına 20 bin lira harcanan bir etkinliğe 200 bin lira nasıl verilir, onu merak ediyoruz’ diye konuştu.

TOKİ PAZAR YERİ
TOKİ’de yayan iki yüzün üstünde vatandaşın kendilerine pazaryeri için başvuruda bulunduğunu gündeme getiren Mustafa Arslan’a, CHP grubu TOKİ’yi mağdur eden sizsiniz şeklinde cevap verince ortalık bir kez daha karıştı. Tansiyonun yükseldiği anlarda AK Partili Meclis üyesi Mustafa Yüksel, CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam’a tepki göstererek salonu terk etti. Meclis salonunda yaşanan gerginlik Mustafa Arslan’ın ‘sürekli olarak sözlerimi kesiyorsunuz, her söylediğime karşı çıkıyorsunuz, sizin başınıza Mustafa Arslan kadar gül dökülsün’ sözleriyle dağıldı.